Advanced Talentmanagement in de praktijk: Solar Team Twente

Al jaren doet een team van Universiteit Twente en Saxion Hogeschool mee aan de Bridgestone World Solar Challenge in Australië. Tijdens deze race dwars door de Australische Outback staan thema’s als duurzaamheid en innovatie centraal.

Afgelopen juni startte Solar Team Twente met een fris, nieuw team van studenten aan de voorbereiding voor de race in 2019. Dit team zal een jaar lang werken aan de ontwikkeling van een zonneauto om daarmee de race te winnen. Om dit project tot een succesvol einde te brengen, is een optimale teamsamenstelling cruciaal.

Het perfecte team

De race winnen is het niet het enige doel. Het team droomt ervan om de toekomst van stedelijke mobiliteit te veranderen en een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van duurzame mobiliteit. Dit vraagt om innovatieve denkers, maar ook om realistische ontwikkelaars.

“In onze zoektocht naar een Technisch Manager zochten wij een Vernieuwer. Iemand die omgevingsbewust is, op creatieve wijze anticipeert op de laatste ontwikkelingen, een vooruitziende blik heeft en dit omzet in een overzichtelijke planning. Deze vernieuwer genereert nieuwe ideeën en weet mensen hierin mee te nemen en te motiveren.” – Solar Team Twente

Advanced talentmanagement in de praktijk

Om het optimale team samen te stellen, hebben oud-teamleden PiCompany gevraagd om mee te denken en te ondersteunen. Samen startten zij de zoektocht naar vernieuwers, netwerkers, en koersbepalers. Uitgangspunt vormden de teamdoelstellingen, waarmee de talenten van potentiële teamleden werden vergeleken. Naast de talenten van teamleden, draaide het ook om de balans binnen het team.

De expertise van PiCompany op het gebied van advanced talentmanagement bracht innovatieve oplossingen op tafel waarmee talenten en kwaliteiten van potentiële teamleden meetbaar werden gemaakt.

Middels het inzetten van een ‘Talent Map’ werd snel inzichtelijk gemaakt wie ‘the best match’ zou zijn voor iedere rol. Inmiddels zijn alle functies ingevuld en gaan de voorbereidingen voor de aankomende race van start. Op de site van Solar Team Twente, stelt het hele team zich graag aan u voor.

Over Solar Team Twente

Op 9 juni 2018 is het nieuwe team van Solar Team Twente gepresenteerd. Het 19-koppige team gaat de achtste zonneauto van Solar Team Twente ontwikkelen. Vanaf 13 oktober 2019 zullen zij het in Australië opnemen tegen 50 andere teams van over de hele wereld.

Solar Team Twente bestaat uit studenten van Saxion en Universiteit Twente. De studenten worden ondersteund door een sterk netwerk van innovatieve partners. PiCompany is ‘middle partner’ van het Solar Team Twente.

Start de Talent Manager test

 

Dit vind u ook interessant

[Video] Wat is Advanced Talent Management?

Effectief en gericht doelen bereiken met talent analytics

Bekijk alle artikelen
Talent Manager

Ontdek nu de toekomst van talent management

Start de test direct!